Barion Pixel
Friss Adatvédelmi Nyilatkozatunkban megtalálod, hogyan gondoskodtunk adataid védelméről. Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása érdekében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Óra Blog

Óra Blog

2022. 10. 18. 14:16:04

A karórák kínálata stílus és ár tekintetében is minden korábbinál szélesebb. Míg évezredekkel ezelőtt a Nap és a csillagok állásából igyekeztek az idő múlását megállapítani, addig napjainkban elképesztő pontossággal teszik ezt a karórák és az okostelefonok. Egyik nem zárja ki a másikat. Bár a telefonon is minden információt láthatunk, stopper funkcióval és naptárral egyaránt szolgálnak ezek az eszközök, de mégsem helyettesítik a karóra viselésének szokását, és az általa jelentett stílusbeli sajátosságokat.

2022. 10. 18. 14:09:47

Ha vásárlásról van szó, akkor a mai kor embere egyre gyakrabban teszi le a voksot az online rendelés mellett. Nem véletlen, hiszen az árak megfizethetőbbek ilyen módon. Sőt, vannak olyan termékek, melyek kapcsán előszeretettel választjuk az otthon kényelmét az ideális darab megtalálásához. A karórák és a kiegészítők tipikusan ilyennek számítanak.

2022. 10. 18. 14:01:56

Mindig kevés van belőle. Ha szívünkhöz közel álló tevékenységgel töltjük, akkor gyorsan szalad, egyébként ólomlábakon vánszorog. Azt hisszük, soha nem fogyunk ki belőle, pedig érdemes lenne végességét látva élnünk mindennapjainkat. Igen, nem más ez, mint az idő. Okostelefonon mérjük, stílusos karórán követjük figyelemmel, vagy a lakásdekoráció részeként ízléses fali órára pillantunk naponta többször. De mégis mit érdemes tudni róla attól eltekintve, hogy befolyásolja napi időbeosztásunk, és néha képtelenek vagyunk utolérni magunkat?

2022. 10. 18. 13:58:15

Az órák ilyen vagy olyan formában mindig is részei voltak a társadalmaknak. Az emberi fejlődés során már évezredekkel ezelőtt megvolt az igény arra, hogy az idő múlását mérjék. Eleinte a csillagászati jelenségekkel tették ezt meg, a Nap mozgását figyelték, majd sokkal később megjelentek az első mechanikus órák. Hosszú út vezetett azonban addig, míg napjainkban már egészen apró eszközökkel követjük figyelemmel az idő múlását. Cikkünkben ennek az izgalmas folyamatnak megyünk utána, és az időmérés történetét állítjuk középpontba.

2022. 09. 14. 00:00:00

 

Az okostelefonok világában azt hihetnénk, hogy a karórák már nem bírnak létjogosultsággal. Hasonló ez az ebook és a papír alapú könyv kapcsolatához. Mindig is lesznek olyanok, akik a nyomtatás-illatú kötetekért rajonganak, és inkább fizetnek ezért, mintsem egy kijelzőn keresztül olvassanak. Valahogy így van ez a karórákkal is. Ezt pedig mi sem támasztja jobban alá, mint az, hogy még mindig sokan érdeklődnek a hagyományos órák iránt.

2022. 09. 13. 00:00:00

A magabiztosság nélkülözhetetlen a mai kor embere számára. Legyen szó a munka világáról, vagy a magánélet alakulásáról, ha nem bízol magadban, annak hátulütőit gyakran megtapasztalhatod. De vajon hogyan sajátítható el ez a kétségkívül jól kihasználható tulajdonság? Mitől függ, hiszel-e magadban? A téma mélyebbre nyúlik, mint azt gondolnád, hiszen a gyermekkor, a szülői minták, és persze az évek során megéltek mind rányomják bélyegüket személyiséged alakulására. A jó hír viszont az, hogy belső munkával, és saját stílusod megtalálásával sokat tehetsz a vágyott önbizalom megteremtéséért.

2022. 09. 03. 20:49:53

A karórák minden korábbinál szélesebb választéka bizony igencsak kihívás elé állítja a vásárlókat. Vannak, akik alkalomhoz keresik az ideális darabot, mások csak egyet szeretnének magukénak tudni, de azt minden tekintetben tökéletesnek képzelik. Lássuk, milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a karóra kiválasztásakor!

2020. 10. 13. 13:55:19
2020. 07. 20. 14:42:49

Keresés